Onze werkwijze

Van tekenbord tot computer, van geknipt en geplakt moodbord tot Pinterest...tijden veranderen. Techniek en digitalisering biedt vele mogelijkheden. Toch staat het persoonlijke contact bij ons altijd bovenaan. Met daarbij korte lijnen en duidelijke afspraken. Zo maken we met ons vakmanschap jouw dromen waar. 

Vrijblijvend brainstormen

Elk plan start met een idee. Met dit idee komen vaak vele vragen mee. “Kunnen we dit wel betalen? Mag dit wel? Welke alternatieven zijn er?”
We beantwoorden deze vragen graag in een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek. Deel je wensen met ons en brainstorm zo samen over het plan. Een eerste stap om je droom een stuk dichterbij te krijgen.
Al bij het dit eerste kennismakingsgesprek kun je de uitvoerende partij betrekken. Eén van de redenen om dat te doen is om zo in het ontwerpproces het budget al in de gaten te kunnen houden. De architect denkt in vormen en functie, de aannemer denkt in bouwsystemen. Door dit in een vroeg stadium te combineren ontstaat er een gebouw dat aansluit bij de wensen van de opdrachtgever en het budget. Lees er meer over in deze folder.  

Ontwerp

In deze fase vertalen we je wensen naar een 2D of 3D ontwerp. Dromen worden zo meer werkelijkheid, de ruimtes krijgen afmetingen en gevels krijgen kleuren. Het plan is gebaseerd op je wensen, het budget en de huidige regelgeving. Tijdens deze ontwerpfase hebben we regelmatig contact met elkaar.
In deze fase leggen wij het ontwerp ook al voor aan de welstandscommissie van de gemeente. En heb je nog geen uitvoerende partij ingeschakeld, dan kun je nu een gespecificeerde calculatie laten maken door onze bouwcoördinator, zodat er al snel meer duidelijkheid is over de bouwkosten. 

Aanvraag omgevingsvergunning

Zodra ook de gemeente akkoord is met het ontwerp maken onze bouwkundigen de technische tekening. In goed overleg met jullie tekenen we het ontwerp nu tot in detail uit zodat de gemeente daar de vergunning op af kan geven.

Bestek en aanbesteding

In deze fase ga je in gesprek met onze bouwcoördinator of met de aannemer die je wilt. De spreekwoordelijke puntjes op de i worden dan gezet. Het bestek met daarbij horende bestektekeningen vormen samen een goed uitgangspunt voor verdere keuzes. Je aannemer kan hiermee verdere (prijs) berekeningen maken. Of onze bouwcoördinator vraagt hiermee prijzen op bij diverse aannemers voor een scherpe prijs.

Werk- en uitvoeringstekeningen

De uiteindelijke werk- en uitvoeringstekeningen worden uitgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan elektratekeningen, kozijntekeningen, gevelaanzichten met metselverbanden, extra doorsneden en dergelijke.

Bouwbegeleiding

En dan gaat realisatie van je wensen van start! De schop gaat in de grond en het bouwen begint. Hierbij word je begeleid door onze bouwcoördinator of je aannemer.

Direct aan de slag

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Samen op maat ontwerpen

Persoonlijk & betrokken

50+ jaar ervaring